Spali tłuszcz i podniesie odporność. Ten domowy napój z 3 składników zachwyca efektami
Dlaczego warto pić sok z imbiru z dodatkiem cytryny? Lista powodów nie kończy się: mieszanka wspomaga spalanie tłuszczu i niweluje odkładanie tkanki tłuszczowej, przyspiesza metabolizm, a dodatkowo wspiera układ odpornościowy.
Sok z imbiru spala tłuszcz?
I nie zależnie, czy masz nadwagę, czy tylko chcesz zgubić kilka kilogramów – ta mieszanka imbiru z cytryną może zdziałać cuda. Wystarczą tylko 3 składniki: woda, imbir i sok z cytryny, by wspomóc swój metabolizm i utratę wagi. Taki efekt można uzyskać dzięki genialnym właściwościom każdego ze składników. Korzeń imbiru to element, bez którego jesienią i zimą ciężko się obejść.Działa rozgrzewająco, wpiera odporność, a 2 plasterki imbiru w herbacie nadają jej przyjemnego smaku i rozgrzewających właściwości. To rozgrzewanie jest też kluczowe w spalaniu tkanki tłuszczowej – podniesienie temperatury ciała dzięki spożyciu imbiru sprawia, że nasz metabolizm zaczyna szybciej pracować i spalać kalorie, co w bardzo dużym skrócie oznacza chudnięcie. Dzięki rozgrzaniu organizm szybciej spala spożyte pokarmy i odłożony tłuszcz.
Przepis na sok z imbiru
By przygotować miksturę na oczyszczenie i schudnięcie, będziesz potrzebować:- 1 szklanki przegotowanej wody
- kawałek korzenia imbiru - ok. 3 cm
- sok wyciśnięty z połówki cytryny
Obierz korzeń imbiru, pokrój na plastry i wrzuć do garnka. Zalej go szklanką wody, zagotuj i zmniejsz ogień. Gotuj całość przez ok. 15 minut, by imbir oddał do wody sok, a wraz z nim swoje cenne właściwości. Po tym czasie zdejmij garnek z ognia i poczekaj do wystudzenia napoju i wtedy dodaj do niego sok z cytryny – może być kilka kropel lub z całej połówki cytryny. Jeśli nie przepadasz za kwaśnymi napojami, możesz posłodzić całość odrobiną miodu. Mikstura jest gotowa do wypicia.