Jeśli chcesz jeść lżej, mniej kalorycznie, a do tego cały czas zdrowo, warto sięgnąć po ten przepis łączący drób, twaróg i kapustę.
Takie pieczone kotleciki są świetne na odchudzanie, ale równie dobrze można je podać na rodzinny obiad - dzieci je pokochają.
Dzięki jedzeniu takich lekkich, pieczonych (zamiast smażonych) mielonych dostarczysz też sobie niezbędnych składników: białka zawartego w mięsie, szeregu witamin z kapusty i dobrych bakterii z twarogu, które wspomogą układ pokarmowy.
Wraz z początkiem roku wiele z nas planuje diety, zrzucenie kilku kilogramów, ograniczenie niektórych szkodliwych produktów w jadłospisie. Wśród postanowień warto pomyśleć o
włączeniu do diety dań z większą ilością warzyw, które będą lekkie, sycące, a do tego sprawdzi się nie tylko podczas odchudzania, ale także dla dzieci.
Kapusta to źródło zdrowia
Taką świetną propozycją są kotleciki z dodatkiem kapusty, którą warto jeść o każdej porze roku. Kapusta ma
właściwości antybakteryjne, przeciwutleniające, oczyszczające, przeciwzapalne, gojące i regenerujące organizm.