Tego jeszcze nigdy nie dodałaś do jajecznicy. Wyjdzie kremowa, doprawiona i pyszna
Jajecznica to ukochane śniadanie Polaków, a o jej prawdziwym uwielbieniu świadczy m.in. fakt, że wciąż kombinujemy z dodatkami do niej. Po jajecznicy ze śmietanką, fetą i pomidorami, po rosyjsku, a nawet smażonej na mleku, proponujemy wam inny dodatek. Dzięki łyżeczce majonezu jajecznica będzie doprawiona, kremowa i sycąca.
Jajecznica z majonezem
Skoro majonez jest najlepszym dodatkiem do jajek na twardo, a także pysznym składnikiem kanapek czy nawet dodatkiem do parówek i kiełbasek często jedzonych na śniadanie, to czemu nie dodać go do jajecznicy?Nie chodzi jednak o to, by doprawiać nim przygotowane danie, a rozmieszać majonez z jajkami jeszcze przed smażeniem. Przepis jest banalnie prosty, a końcowy smak możecie pokochać na długo. Oto przykładowy przepis na jajecznicę z majonezem.Może cię zainteresować także: Oto sekret jajecznicy po rosyjsku. Dzięki niemu już nigdy nie zjesz jej inaczej
Składniki:
- dwa jajka,
- łyżeczka majonezu,
- odrobina masła,
- pęczek szczypiorku,
- mały kawałek kiełbasy,
- sól i pieprz.
Sposób przygotowania: Na dwa jajka powinniśmy dodać około łyżeczkę majonezu chociaż możemy też zwiększyć tą ilość w zależności od preferencji smakowych. Jajka z majonezem mieszamy i wlewamy na patelnie, na której już rozpuściliśmy masło. Ścinamy na preferowaną przez nas konsystencję i posypujemy szczypiorkiem. Świetnie smakuje także z przysmażoną wcześniej kiełbaską.
Może cię zainteresować także: Oto sekret jajecznicy puszystej jak chmurka. Bez masła i oleju, ale z dodatkiem z lodówki