
Jajecznica to po prostu królowa śniadań. Jedni lubią ściętą, inni mokrą. Niektórzy tylko solą i pieprzą, inni wrzucają na patelnię cebulkę, kiełbasę i wszelkie dodatki. Czy wiedzieliście jednak, że jajecznicę można usmażyć na mleku? Nie musicie dodawać smalcu, masła ani oleju. Jajecznica usmażona na mleku ma przepyszny posmak i jest puszysta niczym chmurka. Oto przepis.
Jajecznica smażona na mleku
Dlaczego jajecznicę smażyć na mleku? A dlaczego nie! Tak przygotowana jajecznica jest po prostu puszysta jak chmurka, kremowa i ma ciekawy mleczny posmak. Wystarczy ją posolić i bez żadnych dodatków stanowi naprawdę smaczne i pożywne śniadanie.Może cię zainteresować także: Oto sekret jajecznicy po rosyjsku. Dzięki niemu już nigdy nie zjesz jej inaczej
Możemy posypać ją szczypiorkiem. Gotowe!
Może cię zainteresować także: Robisz mizerię "nie po kolei"? To błąd, przez który traci ona połowę smaku












