Prosty przepis na ekspresową zupę pomidorową. Trik Magdy Gessler wszystko zmienia

Magdalena Konczal
Magdy Gessler nie trzeba nikomu przedstawiać. Znana restauratorka podbiła serca milionów widzów w całej Polsce. Niekiedy w swoich przepisach proponuje dość niekonwencjonalne rozwiązania, które finalnie okazują się strzałem w dziesiątkę. Do zupy pomidorowej poleca dodać jeden nieoczywisty składnik.
Zupa pomidorowa od Magdy Gessler - przepis unsplash/ Karolina Kołodziejczak

Zupa pomidorowa – trik Magdy Gessler

Magda Gessler ma ciekawy pomysł na przyrządzanie zupy pomidorowej. Do dania, zamiast pomidorów dodaje soku pomidorowego. Dzięki temu zupa może być naprawdę szybka w przygotowaniu, a jednocześnie pyszna.
Oto składniki, których będziemy potrzebować do zrobienia zupy z sokiem pomidorowym:
- 1 l soku pomidorowego;
- włoszczyzna;
- kostki rosołowe (bio, bez oleju palmowego)

- 1 cebula;
- 3 ząbki czosnku;
- odrobina soli i pieprzu;
- 1 l wody;

- świeże zioła: bazylia, tymianek lub lubczyk;
- śmietana.

Przepis na zupę na soku pomidorowym


Jeśli chcecie szybko przygotować zupę pomidorową, wykorzystując sekretny składnik Magdy Gessler, wystarczy jedynie postępować zgodnie z poniższymi krokami:


1. Zaczynamy od zagotowania wody. Następnie dodajemy do niej zioła i przyprawy, a później kostki rosołowe. Czekamy, aż się rozpuszczą.
2. W międzyczasie kroimy włoszczyznę i dorzucamy ją do gotującej się wody.
3. Cebulę obieramy i podpiekamy nad ogniem. Następnie wrzucamy ją do garnka. Czosnek przeciskamy przez praskę i również dodajemy do gotującej się wody.

4. Na koniec wlewamy sok pomidorowy. Pamiętajmy, by wszystko gotować na małym ogniu. Wyłączamy kuchenkę w momencie, gdy warzywa staną się miękkie. Dodajemy śmietanę, a później dekorujemy zupę ziołami.

I gotowe! Prawda, że ten przepis na zupę pomidorową jest banalny? Zróbcie ją, a z pewnością na stałe zagości w waszych domach.