My stawiamy na
serek kanapkowy śmietankowy oraz miód. Żeby nie było tylko całkiem fit, w przepisie jest też masło, dzięki któremu masa będzie sztywniejsza i
puszysta oraz nieco cukru pudru – dzięki niemu polewa będzie miała śnieżnobiały kolor. By przygotować polewę, która sprawdzi się szczególnie przy korzennych i czekoladowych ciastach i
drożdżówkach (choć nie tylko przy nich), będziesz potrzebować:
300 g serka kanapkowego śmietankowego/naturalnego
90 g masła
3 łyżki cukru pudru
4 łyżki miodu
Przepis na polewę do ciasta - krok po kroku
Do misy miksera włóż masło i cukier puder. Utrzyj je aż do momentu dokładnego połączenia składników i nabrania kremowej, puszystej konsystencji. Cały czas miksując masę, dodawaj po łyżce serka naturalnego – czekaj po każdej łyżce aż całość się połączy. Dzięki temu
unikniesz wszelkich grudek, a polewa będzie naprawdę kremowa i rozpływająca się w ustach.