
Reklama.
Jajecznica – jeden produkt zmieni jej smak
Jajecznica może być naprawdę smaczna. Niezależnie od tego, czy robimy ją na maśle, czy na oleju, warto jest dodać jeden składnik: odrobinę mleka. Zwróćmy jednak uwagę, czy nie wlaliśmy go zbyt dużo, bo wówczas jajecznica może stać się wodnista.Może cię zainteresować także: Oto sekret jajecznicy po rosyjsku. Dzięki niemu już nigdy nie zjesz jej inaczej
Dobrym rozwiązaniem będzie dolanie 2 łyżek mleka, jeśli robimy jajecznicę z 2 jaj. Ten produkt sprawi, że śniadanie stanie się bardziej puszyste, delikatne i po prostu smaczniejsze. Proste rozwiązanie, a naprawdę zmienia smak i konsystencję jajecznicy.
Jak przyrządzić idealną jajecznicę?
Chociaż przyrządzanie jajecznicy wydaje się banalne, to podczas jej smażenia powinniśmy pamiętać o kilku ważnych zasadach. Zanim jednak zabierzemy się za przyrządzanie śniadania, warto wybrać się do sklepu, w którym znajdziemy ekologiczne jajka – to one są kluczem do dobrego smaku.Poza tym poleca się, by ubić żółtka nie widelcem, ale trzepaczką. Wówczas jajecznica staje się dużo bardziej puszysta. Wiele osób smaży jajka na dużym ogniu, tymczasem najlepiej jest smażyć je na małym ogniu przez około 5 minut.
Smacznego!
Może cię zainteresować także: Jajecznica z kurkami to hit lipca. Dzięki temu trikowi zawsze wyjdzie idealna