
Mielone to co prawda uboższa wersja niedzielnego obiadu, ale nie ma świecie człowieka, który nie lubiłby zjeść kotlecika z mizerią i ziemniaczkami. Ale zrobienie dobrych mielonych nie jest takie proste. Dzielimy się z wami sposobami, jak pozbyć się przykrego zapachu podczas smażenia oraz sprawić, że kotlety będą przyjemnie chrupiące.
Jak pozbyć się przykrego zapachu mięsa?
Kluczem do pysznego mielonego jest mleko. Za każdym razem, gdy szykuję się do smażenia smakowitych bryłek namaczam poszatkowaną cebulę i chleb/bułkę w mleku. Zalewam mniej więcej do wysokości użytego pieczywa, aby forma nie była zbyt płynna. Chleb wciągnie całe mleko.Jak zrobić chrupiącą skórkę?
Przed każdym lepieniem kulki zwilżajcie ręce letnią wodą. Mięso nie będzie przywierać do dłoni. Gotowe kotlety obtoczcie delikatnie w bułce tartej, a zyskanie chrupką i przyjemnie trzaskającą w zębach skorupkę.Smacznego!













