Przygotowanie tego śniadania zajmie wam tylko 10 minut. Jest zdrowo i pysznie!
Nie macie pomysłu na śniadanie? Znudziło was jedzenie na zmianę jajecznicy i owsianki? Spróbujcie urozmaicić menu i przygotować pastę jajeczną według naszego przepisu. Jest prosta, szybka i smaczna.
Pasta jajeczna – przepis
Składniki dla dwóch osób:- pięć jajek
- pęczek rzodkiewki
- gałązka szczypiorku
- majonez
- świeżo mielony pieprz
Jajka gotujemy na twardo – pamiętajmy, by nie przekroczyć czasu gotowania zalecanego do typu jajek, których używamy. W tym czasie kroimy drobno rzodkiewkę i szczypiorek. Gdy jajka wystygną, obieramy je i kroimy w małe kawałki lub rozdrabniamy widelcem. Mieszamy jajka, rzodkiewkę, szczypiorek z odrobiną majonezu i doprawiamy świeżo mielonym pieprzem.