Jak zrobić jajko w koszulce (poche)? To nic skomplikowanego, trzeba tylko znać kilka kulinarnych trików.
Jajko w koszulce jest idealne na weekendowe śniadanie - wybornie smakuje z tostami, grzankami i awokado, skropione odrobiną soku z cytryny.
Aby jajko poche zawsze wychodziło, musisz używać naprawdę świeżych jajek, dolać trochę octu do gotującej wody i zrobić w niej "wir" w którym zakręci się ścięte białko dookoła lejącego żółtka.
Jajka w koszulce to idealny pomysł na leniwe weekendowe śniadanie.
Świetnie smakują na grzance czy z tostem w połączeniu z guacamole albo pokrojonym w plasterki
awokado. Wiele osób nie podejmuje się robienia jajka w koszulce, bo wydaje się im, że są trudne do zrobienia.
Jak zrobić jajko w koszulce?
W rzeczywistości jajko poche to nic skomplikowanego, jeśli znasz
triki kulinarne pomagające w ugotowaniu go i zrobieniu z białka zgrabnej kuleczki otaczającej żółtko ugotowane na miękko.