
Za oknem coraz chłodniej i nasza dieta wymaga też już pewnej korekty. Latem chętnie jadamy na obiad lekkie sałatki, u progu jesieni potrzebujemy czegoś bardziej treściwego. Idealnie sprawdzają się tu np. dania z kiszonek. Na przykład kapuśniak, jak ten z babcinej kuchni. Tylko co zrobić, żeby kapusta była mięciutka?
Co zrobić, żeby kapusta w kapuśniaku była miękka
U babci kapusta z zupy rozpływała się w ustach, a ta z twojego kapuśniaku tak niekoniecznie? Może dlatego, że używasz kiepskiego produktu, a może nie znałaś babcinego triku? Tak czy inaczej, koniec z tym, twój kapuśniak już zawsze będzie przyciągał domowników do rodzinnego stołu!Przepis na rozgrzewający kapuśniak babci
Składniki kapuśniaku z kiszonej kapustyJak ugotować kapuśniak
Zaczynamy od przygotowania kapusty (patrz wyżej), boczek kroimy w kostkę i wkładamy do garnka z grubym dnem, podsmażamy na małym ogniu, aż do wytopienia tłuszczu. Cebulę obieramy i drobno siekamy, dodajemy do garnka z boczkiem.Może cię zainteresować także: Zupa z dyni – kremowa i aromatyczna. Lepszego przepisu tej jesieni nie znajdziesz













