Reklama.
Gotujesz obiad, podajesz dzieciom i słyszysz, że one mięsa nie będą jadły. Bo twarde, tłuste, niedobre. To nic, że zdrowe, że ma dużo białka. Maluchy nie słuchają twoich argumentów i w nosie mają rośnięcie. Nie smakuje i już. Znasz to?
Więcej o zdrowym drobiu można przeczytać na www.dobrydrob.pl
W moim domu mięso drobiowe cieszy się dużym powodzeniem, więc podaję je nawet kilka razy w tygodniu. Jest nie tylko smaczne, ale przede wszystkim pełne witamin i białka. Drób jest prosty w przygotowaniu, więc starsze dzieci chętnie pomagają w kuchni, a nawet same przyrządzają potrawy z kurczaka czy indyka.
Jeszcze niedawno kupowałam mięso na pobliskim rynku, w przekonaniu, że to, co kupuję, jest świeże i zdrowe. Jednak im więcej czytałam na ten temat, tym bardziej utwierdzałam się w przekonaniu, że popełniam błąd, kupując produkty nieznajomego pochodzenia. Teraz, jako konsument mam większą świadomość, wiem, że gwarancję bezpieczeństwa zapewnia mi wybór mięsa paczkowanego. Opakowanie zawiera nie tylko informację o okresie przydatności do spożycia, ale także o źródle pochodzenia i nadzorze weterynaryjnym. Nie mamy takiej wiedzy, kupując drób na rynkach i bazarach. Dzięki odpowiedniemu opakowaniu mięso jest wolne od zanieczyszczeń i bakterii, nadaje się do mrożenia. Jestem mamą, dlatego szczególnie ważne jest dla mnie wysoka jakość produktów, które domownicy tak chętnie i często spożywają. Warto zwrócić na to uwagę, by mieć pewność, że podajemy rodzinie bezpieczny i pełnowartościowy posiłek.