Mało kto wie, że ten składnik można dodać do jajecznicy. Już zawsze będziesz o nim pamiętać

Dominika Lange
Myślisz, że próbowałaś już jajecznicy w każdym wydaniu? Sprawdź nasz przepis, który opiera się na dodatku pesto i cebuli. Jajecznica wychodzi puszysta i delikatnie wytrawna – już nigdy nie zjesz jej inaczej.
Dodatek pesto i czerwonej cebuli zmieni smak jajecznicy. fot. Pexels

Jajecznica z pesto

Na pierwszy rzut oka połączenie pesto i jajek nie wygląda przekonująco? Wolisz zostać przy tradycyjnym śniadaniu, czyli jajku na twardo z majonezem albo omlecie? Tak się tylko wydaje – pesto podkreśla smak jajecznicy, jednocześnie nadając jej nieco pomidorowego i wytrawnego smaku. A ten przypadnie do gustu przede wszystkim tym, którzy lubią śródziemnomorską kuchnię.

Składniki:



Sposób przygotowania: Na rozgrzaną patelnię przekładamy czerwone pesto. Po chwili dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy dwa jajka oraz sól i pieprz. Jajecznicę ścinamy do pożądanej przez nas konsystencji, na koniec możemy posypać ją szczypiorkiem lub położyć listki bazylii.