
Reklama.
Jajecznica z majonezem
Skoro majonez jest najlepszym dodatkiem do jajek na twardo, a także pysznym składnikiem kanapek czy nawet dodatkiem do parówek i kiełbasek często jedzonych na śniadanie, to czemu nie dodać go do jajecznicy?Może cię zainteresować także: Oto sekret jajecznicy po rosyjsku. Dzięki niemu już nigdy nie zjesz jej inaczej
Nie chodzi jednak o to, by doprawiać nim przygotowane danie, a rozmieszać majonez z jajkami jeszcze przed smażeniem. Przepis jest banalnie prosty, a końcowy smak możecie pokochać na długo. Oto przykładowy przepis na jajecznicę z majonezem.
Składniki:
dwa jajka,
łyżeczka majonezu,
odrobina masła,
pęczek szczypiorku,
mały kawałek kiełbasy,
sól i pieprz.
.
Sposób przygotowania: Na dwa jajka powinniśmy dodać około łyżeczkę majonezu chociaż możemy też zwiększyć tą ilość w zależności od preferencji smakowych. Jajka z majonezem mieszamy i wlewamy na patelnie, na której już rozpuściliśmy masło. Ścinamy na preferowaną przez nas konsystencję i posypujemy szczypiorkiem. Świetnie smakuje także z przysmażoną wcześniej kiełbaską.
Może cię zainteresować także: Oto sekret jajecznicy puszystej jak chmurka. Bez masła i oleju, ale z dodatkiem z lodówki