Tego jeszcze nigdy nie dodałaś do jajecznicy. Wyjdzie kremowa, doprawiona i pyszna
Redakcja MamaDu
30 października 2021, 20:43·1 minuta czytania
Publikacja artykułu: 30 października 2021, 20:43
Jajecznica to ukochane śniadanie Polaków, a o jej prawdziwym uwielbieniu świadczy m.in. fakt, że wciąż kombinujemy z dodatkami do niej. Po jajecznicy ze śmietanką, fetą i pomidorami, po rosyjsku, a nawet smażonej na mleku, proponujemy wam inny dodatek. Dzięki łyżeczce majonezu jajecznica będzie doprawiona, kremowa i sycąca.
Reklama.
Jajecznica z majonezem
Skoro majonez jest najlepszym dodatkiem do jajek na twardo, a także pysznym składnikiem kanapek czy nawet dodatkiem do parówek i kiełbasek często jedzonych na śniadanie, to czemu nie dodać go do jajecznicy?
Nie chodzi jednak o to, by doprawiać nim przygotowane danie, a rozmieszać majonez z jajkami jeszcze przed smażeniem. Przepis jest banalnie prosty, a końcowy smak możecie pokochać na długo. Oto przykładowy przepis na jajecznicę z majonezem.
Składniki:
dwa jajka,
łyżeczka majonezu,
odrobina masła,
pęczek szczypiorku,
mały kawałek kiełbasy,
sól i pieprz.
.
Sposób przygotowania: Na dwa jajka powinniśmy dodać około łyżeczkę majonezu chociaż możemy też zwiększyć tą ilość w zależności od preferencji smakowych. Jajka z majonezem mieszamy i wlewamy na patelnie, na której już rozpuściliśmy masło. Ścinamy na preferowaną przez nas konsystencję i posypujemy szczypiorkiem. Świetnie smakuje także z przysmażoną wcześniej kiełbaską.