Jajka roztrzepywane do jajecznicy
Doprawiona i kremowa jajecznica. Dodaj do niej łyżkę majonezu Unsplash
Reklama.

Jajecznica z majonezem

Skoro majonez jest najlepszym dodatkiem do jajek na twardo, a także pysznym składnikiem kanapek czy nawet dodatkiem do parówek i kiełbasek często jedzonych na śniadanie, to czemu nie dodać go do jajecznicy?
Nie chodzi jednak o to, by doprawiać nim przygotowane danie, a rozmieszać majonez z jajkami jeszcze przed smażeniem. Przepis jest banalnie prosty, a końcowy smak możecie pokochać na długo. Oto przykładowy przepis na jajecznicę z majonezem.
Składniki:
  • dwa jajka,
  • łyżeczka majonezu,
  • odrobina masła,
  • pęczek szczypiorku,
  • mały kawałek kiełbasy,
  • sól i pieprz.
  • .
    Sposób przygotowania: Na dwa jajka powinniśmy dodać około łyżeczkę majonezu chociaż możemy też zwiększyć tą ilość w zależności od preferencji smakowych. Jajka z majonezem mieszamy i wlewamy na patelnie, na której już rozpuściliśmy masło. Ścinamy na preferowaną przez nas konsystencję i posypujemy szczypiorkiem. Świetnie smakuje także z przysmażoną wcześniej kiełbaską.