Jeśli szukasz pomysłu na pyszne śniadanie, które pokochają twoje dzieci, to koniecznie wypróbuj nasz przepis na placki twarogowe. Są szybkie, proste i co najważniejsze, nawet największy niejadek nie może się od nich oderwać.
Robi się je szybko, łatwo i potrzebujesz do ich przygotowania dosłownie kilku składników. Co ważne, do zrobienia placków twarogowych nie używamy sody ani drożdży.
Sposób przygotowania:Najpierw ubijamy jajka z cukrem. Dodajemy do nich rozgnieciony widelcem twaróg , jajka, mąkę, proszek do pieczenia i cynamon. Gdy wymieszamy te składniki, łączymy je ze startym jabłkiem – najlepiej zetrzeć je na dużych oczkach. Placki smażymy na oleju po ok. 2-3 min z każdej strony. Wyjmujemy je na talerzyk wyłożony papierowym ręcznikiem kuchennym, który wchłonie nadmiar tłuszczu.