Reklama.
Jajecznica z pesto
Na pierwszy rzut oka połączenie pesto i jajek nie wygląda przekonująco? Wolisz zostać przy tradycyjnym śniadaniu, czyli jajku na twardo z majonezem albo omlecie? Tak się tylko wydaje – pesto podkreśla smak jajecznicy, jednocześnie nadając jej nieco pomidorowego i wytrawnego smaku. A ten przypadnie do gustu przede wszystkim tym, którzy lubią śródziemnomorską kuchnię.Składniki:
Sposób przygotowania: Na rozgrzaną patelnię przekładamy czerwone pesto. Po chwili dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy dwa jajka oraz sól i pieprz. Jajecznicę ścinamy do pożądanej przez nas konsystencji, na koniec możemy posypać ją szczypiorkiem lub położyć listki bazylii.
Może cię zainteresować: Tego jeszcze nigdy nie dodałaś do jajecznicy. Wyjdzie kremowa, doprawiona i pyszna