
Wiele się dziś mówi o tym, jak kiszonki mogą pozytywnie wpłynąć na cały nasz organizm. Jeśli więc narobiliście mnóstwo słoików z kiszonymi burakami, a teraz nie macie pomysłu, co z nimi zrobić, przychodzimy z podpowiedzią: przygotujcie chipsy z buraków.
Jak wykorzystać kiszone buraki? Zróbcie z nich chipsy
Jak wykorzystać kiszone buraki? – w letnim sezonie wiele osób zadaje sobie to pytanie. Chociaż tradycyjnych rozwiązań jest naprawdę wiele, to my proponujemy jedno z mniej znanych. Zróbcie chipsy z kiszonych buraków.Może cię zainteresować także: Przez tydzień piłam szklankę soku z kiszonego buraka. Powiem wam, jak naprawdę działa
2. Kroimy je w cienkie plasterki, następnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Postarajmy się, by z plasterków nie leciała woda. Dajmy im więc trochę czasu, by się osuszyły.
4. Doglądajmy je co jakiś czas. Gdy widzimy, że buraki stają się suche, możemy je wyjąć. Zdrowa przekąska jest gotowa. Zdziwicie się, jak ciekawy smak mają naturalne chipsy z buraków.
Kiszone buraki – właściwości
O zaletach jedzenia kiszonych buraków – w różnej formie – można by mówić naprawdę długo: odkwaszają organizm, usprawniają perystaltykę jelit, pozytywnie wpływają na naszą skórę, będą też cennym produktem dla osób, które chorują na anemię. A to tylko niektóre z ich zbawiennych właściwości.Może cię zainteresować także: Banalnie prosty przepis na kiszone buraki. To naturalna bomba witaminowa za grosze













