
Lubisz brokuły czy jeszcze nie rozsmakowałaś się w ich kulinarnych walorach? Być może przygotowywałaś je w sposób, że były nijakie i mdłe. Zamiast gotować, następnym razem spróbuj je zrobić na patelni, będą pyszne i nie stracą swoich cennych składników.
Jak przygotować brokuły z patelni?
Innym sposobem jest gotowanie ich na parze – tak przygotowane są zdrowe, ale często nijakie, bez wyrazistego smaku. Jeśli lubisz eksperymentować w kuchni, zrób brokuły z patelni. Przepis jest banalnie prosty.Dlaczego warto jeść brokuły?
To jedne z najzdrowszych warzyw, jakie może znaleźć się na naszym talerzu. Brokuły zawierają żelazo, ale też duże ilości witaminy C, dzięki czemu wchłania się ono od 2 do 4 razy lepiej.Może cię zainteresować także: Jak ugotować bób, by po zjedzeniu obyć się bez wzdęć? Wystarczy jeden prosty trik