
Jajko z płynnym żółtkiem to zdecydowany lider śniadań. Większość z nas gotuje jajka z zegarkiem w ręku, by uzyskać ich upragnioną konsystencję – ścięte białko i płynne, złote żółtko. Taki efekt możemy uzyskać także przyrządzając jajko w zupełnie inny sposób. Spróbuj jajek w koszulce, inaczej jajek po benedyktyńsku.
Jajko z płynnym żółtkiem – po benedyktyńsku albo w koszulce
Potrzebne będą nam tylko: jajko, szczypta soli, szczypta pieprzu i łyżka octu. Ale jako dodatki świetnie sprawdzą się boczek, bekon, szczypiorek, chrupkie pieczywo tostowe.Może cię zainteresować także: Rozmiar jajka decyduje o tym, jak długo powinno się je gotować. Łap ściągę!
Może cię zainteresować także: Co oznacza plamka na żółtku i nierówna skorupka? Tak sprawdzisz, czy jajko jest świeże












