
Słuchaj, plan jest taki: akceptujemy, że świat jest szalony i robimy wszystko, żeby to szaleństwo jak najrzadziej przedzierało się do naszego domu. Tej jesieni skup się na tym, co ważne, dbaj o swój komfort, spędzaj czas z bliskimi i pozwól sobie na chwilę oddechu. Zaczynamy od kawy, która sprawi, że dzień będzie piękniejszy.
Może cię zainteresować także: Jeszcze dziś zatroszcz się o siebie! 9 darmowych sposobów, by poczuć się lepiej

Zrób porządek w szafkach!
Przyznaj się – masz swój ulubiony kubek do kawy, a cała reszta stoi bezużytecznie w szafce. To może być dobra okazja do zarządzenia porządków. Niech każdy domownik wybierze swoje ulubione i niezbędne naczynia, a resztę oddajcie instytucji, której się przydadzą.Zwróć uwagę na detale
Co sprawia, że czujesz się błogo i spokojnie? Ciepły koc, świeczki, sterta książek? Wybierz przestrzeń w mieszkaniu, która będzie tylko twoja. Może to miejsce przy oknie będzie idealne? Przypomnij sobie, jakie miejsce najczęściej wybierałaś, gdy odwiedzałaś kawiarnię. Co je wyróżniało?Wybierz kawę idealną
Teraz najlepsza część. Wybór kawy. Przypomnij sobie, co najbardziej lubisz w kawiarniach? No właśnie, TEN smak. Inny, urozmaicony, wyrafinowany. Tutaj z pomocą nadciąga COSTA COFFEE HOME EDITION – warianty kaw opracowane z myślą o konsumpcji w domu.Marzy ci się włoska wycieczka i perfekcyjne espresso? Łap Signature Blend Ciemno Paloną.
By rozpłynąć się w delikatnej i łagodnej arabice stworzonej do latte, wybierz The Bright Blend.
Nie ma jesieni bez dyni!
I na koniec pojawia się ona. Królowa dynia! Kilka dni temu koleżanka napisała do mnie wiadomość, że wszyscy zachwycają się Pumpkin Spice Latte, a ona nigdy tego nie piła i marzy jej się, żeby spróbować. Niestety nie zdążyłyśmy wyskoczyć do kawiarni, ale wiem, co teraz zaproponuję! Po prostu zrobimy ją w domu, wykorzystując idealną bazę – kawy COSTA COFFEE HOME EDITION oraz autorskiprzepis tej kultowej marki.

1 espresso z ziaren Signature Blend Ciemno Palona
150 ml mleka
2 łyżek syropu korzennego z dyni lub 4 łyżki puree z dyni
szczypty cynamonu
bitej śmietany
Na dno wysokiej szklanki wlewamy syrop lub puree, dodajemy espresso oraz spienione mleko. Całość dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy cynamonem. Voilà!
Materiał powstał we współpracy z Costa Coffee.