
Kiedy słyszycie: "grill", myślicie? Karkówka, kiełbasa, ewentualnie grillowana cukinia i papryka. Z jakiegoś powodu, choć Polska ziemniakiem stoi, w narodowym grillowaniu nie ma miejsca dla tej cudownej jarzyny.
1. Ziemniak z grilla, wersja klasyczna
Jeśli chcesz wykonać najprostsze ziemniaki z grilla, powinieneś przygotować odpowiednie składniki. Tak naprawdę wszystko zależy od upodobań kulinarnych. Potrzebny będzie kilogram ziemniaków, oliwa z oliwek (opcjonalnie olej) i wybrane przyprawy (np. czosnek, bazylia, oregano, papryka, sól, pieprz, zioła prowansalskie).2. Ziemniaki z boczkiem
Tym razem coś dla fanów mięsnych potraw. Ziemniaki z boczkiem mogą być naprawdę przepyszne, jeśli w odpowiedni sposób je przygotujemy. Chcąc je wykonać, powinniśmy wyposażyć się w ziemniaki, boczek, cebulę i przyprawy.3. Ziemniaki faszerowane
Ten przepis jest trochę bardziej skomplikowany, wymaga od nas więcej czasu i przygotowania, ale warto! Faszerowane ziemniaki naprawdę warte są spróbowania.4. Ziemniaki z twarożkiem
To odpowiedni przepis dla fanów subtelnego i delikatnego smaku. Przyrządźcie go, a już nigdy nie będziecie chcieli jeść inaczej.5. Ziemniaki z masłem czosnkowym
Masło czosnkowe przyrządzone samodzielnie nada się także do innych grillowych potraw na przykład mięsa czy chleba. Z ziemniakami smakuje naprawdę wybornie.Może cię zainteresować także: Tych produktów z grilla nie powinno jeść dziecko. Dietetyczka radzi jak je zastąpić czymś zdrowym













