
Reklama.
Nie wyrzucaj, wrzuć do garnka
Poza tym, że awokado to owoc petarda i powinien zająć stałe miejsce w naszej diecie, to jest coś, czego dotąd o nim nie wiedziałam. Zamiast wyrzucać jego pestki, wrzućmy je do garnka, a biały top, który traci blask, odmienimy w opalizujący róż. Prawda, że brzmi nieźle?Wystarczy, że uzbierasz około dziesięciu pestek awokado, wygotujesz je we wrzącej wodzie przez 1 do 2h, i w tak przygotowanej wodzie zamoczysz swoje (przepłukane wcześniej) ubrania. Te ostatnie niech będą jasne, a na metkach mają naturalne składy. Sztucznym barwnikom, materiałom, mówimy zdecydowane "nie", nie tylko jeśli chcemy je naturalnie zafarbować.
Ubrania powinny pozostać w zagotowanej wodzie, jak najdłużej, nawet całą noc. Po tym czasie, wypłucz je w zimnej wodzie i ciesz się odświeżoną garderobą! Mały krok w naszej codzienności, szansa na drugie życie dla naszych ubrań i głęboki oddech dla naszej planety.
Może cię zainteresować: Prześladuje cię ochota "na słodkie"? Prosty eksperyment z awokado ujawnił, jak ją pokonać