BABECZKI DYNIOWE
Pomoc rodziców: piekarniki, blender
Czas przygotowania: ok. 1 godziny
POTRZEBUJECIE:
½ szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 łyżeczki soli
½ łyżeczki cynamonu
1 jajko
¾ szklanki mleka
1/3 szklanki oleju
1 szklanka purée z dyni (1 mała dynia)
możecie dodać garść rodzynek
maliny
biała polewa
fioletowy lukier
listek mięty do ozdoby
DO PRACY:
2. Miksujemy wszystkie składniki, oprócz purée z dyni i rodzynek, do uzyskania gładkiej masy.
3. Dodajemy purée z dyni i rodzynki, dokładnie mieszamy.
4. Ciasto przekładamy do foremek
5. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 200 st. C.
6. Babeczki smarujemy białą polewą i układamy maliny. Całość skrapiamy fioletowym lukrem.