Aromatyczny Dzień Mamy. Celebruj swoje święto, rozkochując kubki smakowe tym synergicznym napojem

Dawid Wojtowicz
07 maja 2024, 13:34 • 1 minuta czytania
Patrzysz w kalendarz i widzisz, że 26 maja już zaraz. Czy zastanawiasz się, jakie prezenty i atrakcje mają w planach twoi bliscy na Dzień Mamy? A może już dobrze wiesz, co przyszykowały dla ciebie twoje dzieci i możesz z ekscytacją w głosie powiedzieć: "oj, będzie się działo"? Pamiętaj, że w dniu swojego święta nie musisz tylko oglądać się na innych. Dlaczego sama nie miałabyś je jakoś uczcić? Na przykład na aromatyczną modłę!
Uczcij Dzień Matki. Sprawdź prosty przepis na Green Tea Latte i delektuj się aromatyczną chwilą! Materiały prasowe / TEEKANNE
Więcej ciekawych artykułów znajdziesz na stronie głównej

Dzień Matki to jedno z najpiękniejszych świąt w roku. Synowie i córki, ale też mężowie, partnerzy i inni członkowie rodziny stają na głowie, by w niecodzienny sposób podziękować kobietom spełniającym się w roli mam za wszystko, co robią. W dowód wielkiego szacunku kupuje się im prezenty, zabiera je na wydarzenia rozrywkowe i kulturalne, a także organizuje dla nich wykwintne przyjęcia czy inne imprezy.

W tym dniu, w którym inni pragną pokazać, jak jesteś dla nich ważna i jak bardzo cię kochają, możesz, a nawet powinnaś również samą siebie potraktować wyjątkowo. Skorzystaj z tej wspaniałej okazji, aby zwolnić i znaleźć chwilę dla siebie. Zrób coś niecodziennego. Oczywiście, nie musisz porywać się na jakieś wielkie przedsięwzięcie. Niech będzie to drobny, acz ważny moment celebracji "siebie" w postaci np. umilającego czas napoju.

Tego dnia twoje kubki smakowe zasługują jak nigdy na coś oryginalnego. Ze swej strony proponujemy ci połączenie smaków zielonej herbaty i delikatnej latte. Greenowa odmiana naparu z liści Camellia sinensis wprowadzi cię w stan relaksu i odprężenia. Z kolei dodatek spienionego mleka zapewni ci zastrzyk pozytywnej energii. Sprawdź poniższy prosty przepis na Green Tea Latte i delektuj się aromatyczną chwilą!

TEEKANNE Green Tea Latte

Składniki:

• 1 torebka herbaty TEEKANNE "Green Tea"

• Mleko roślinne (owsiane, migdałowe itp.)

• Miód (aby zrównoważyć naturalnie gorzki smak zielonej herbaty)

• Mielony imbir

• Mielony cynamon

• Wrząca woda

Przygotowanie:

1. Zalej herbatę wrzącą wodą i parz ją przez 3-5 minut, aby uzyskać intensywny smak.

2. Dodaj miód, odrobinę imbiru i cynamonu, a następnie wymieszaj.

3. Spień mleko roślinne.

4. Powoli wlej spienione mleko do mieszanki z zieloną herbatą.

Gotowe!