We współpracy z marką Hortex prezentujemy trzy przepisy na smaczne, a przy tym łatwe i szybkie w przygotowaniu danie obiadowe. Wszystkie pochodzą ze strony Hortex i bazują na mrożonych warzywach tej marki.
We współpracy z marką Hortex prezentujemy trzy przepisy na smaczne, a przy tym łatwe i szybkie w przygotowaniu danie obiadowe. Wszystkie pochodzą ze strony Hortex i bazują na mrożonych warzywach tej marki. Materiały prasowe / Hortex

MATERIAŁ REKLAMOWY

REKLAMA

Mięsna potrawa duszona w jakimś sosie? A może makaronowe danie w kolorystycznej oprawie? Albo coś zielonego i dietetycznego z sycącymi nieoczywistymi dodatkami? Brzmi ciekawie i smakowicie? Każda z tych kulinarnych propozycji zawiera inny produkt, ale łączy je to, że wcale nie trzeba się natrudzić, by zmaterializowały się w gotowej postaci na stole. A tym, co je wyróżnia, jest obecność warzywnych składników.

logo
Mrożone warzywa marki Hortex pomogą w przyrządzeniu prostego obiadu. Materiały prasowe / Hortex

Czym w końcu byłby wartościowy obiad bez warzyw? Wiadomo, bez nich trudno mówić o w pełni odżywczej uczcie. Jednak wielu domowników zajmujących się przygotowaniem obiadu w kuchni nie przepada za ich obieraniem i krojeniem. Ponadto nie wszystkie świeże warzywa są dostępne w sklepach przez cały rok. Wybawieniem od tych komplikacji są mrożonki, z których słynie m.in. Hortex.

We współpracy z dobrze rozpoznawalną i obdarzoną zaufaniem marką spożywczą prezentujemy trzy przepisy na smaczne, a przy tym łatwe i szybkie w przygotowaniu danie obiadowe. Wszystkie pochodzą ze strony Hortex i bazują na mrożonych warzywach tej marki. Naprawdę niewiele kroków dzieli was od wyczarowania na stole pysznego obiadu. Już zazdrościmy i życzymy smacznego!

1) Leczo z kurczakiem

Składniki:

  • Mieszanka po węgiersku Hortex – 2 opakowania
  • Filety z piersi kurczaka 400 g
  • Przecier pomidorowy 400 ml
  • Słodka papryka 2 łyżeczki
  • Ostra papryka 1/2 łyżeczki
  • Oliwa z oliwek 3-5 łyżek
  • Sól, pieprz
  • Przygotowanie:

    1. Filety pokrój w paski i podsmaż na oliwie z oliwek z dodatkiem słodkiej i ostrej papryki.

    2. Następnie wsyp 2 opakowania mieszanki węgierskiej i podsmaż całość przez kilka minut.

    3. Dodaj przecier pomidorowy i duś wszystko ok. 30 minut. Przypraw solą i pieprzem.

    Czas przygotowania: 40 minut

    Ilość porcji: 4

    logo
    Leczo z kurczakiem. Materiały prasowe / Hortex

    2) Makaron z karmelizowaną dynią i serem kozim

    Składniki:

  • Dynia kostka Hortex – 2 opakowania
  • Makaron tagliatelle 300 g
  • Kozi ser 150 g
  • Cukier trzcinowy 80 g
  • Świeży tymianek
  • Sól, pieprz
  • Papier do pieczenia
  • Przygotowanie:

    1. Dynię lekko rozmroź, połącz z cukrem, rozłóż równomiernie na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekaj całość ok. 20 minut w temperaturze 190°C, od czasu do czasu mieszając.

    2. Makaron ugotuj al dente i przełóż do miseczki. Następnie połącz go z upieczoną dynią, posyp pokruszonym serem i dopraw szczyptą soli.

    3. Podawaj z listkami tymianku i świeżo mielonym pieprzem.

    Czas przygotowania: 25 minut

    Ilość porcji: 4

    logo
    Makaron z karmelizowaną dynią i serem kozim. Materiały prasowe / Hortex

    3) Wiosenna sałatka z serem camembert

    Składniki:

  • Bób Hortex – 1 opakowanie
  • Ser camembert 1
  • Pomidory 2
  • Czerwona cebula 1
  • Oliwa 4 łyżki
  • Musztarda z ziarnami gorczycy 1 łyżka
  • Sok z cytryny 2 łyżki
  • Oliwki czarne i zielone
  • Garść rukoli
  • Sól, pieprz, cukier
  • Przygotowanie:

    1. Bób ugotuj w osolonym wrzątku. Wystudź i obierz. Ser zawiń w folię aluminiową i wstaw na 10 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni C.

    2. Rozłóż rukolę na talerzu, a następnie ułóż na niej bób, piórka cebuli oraz pokrojone pomidory. Ozdób oliwkami. Wymieszaj wszystkie składniki sosu i polej nim sałatkę.

    3. Następnie posyp kawałkami gorącego sera. Podawaj z chrupiącą bagietką.

    Czas przygotowania: 20 minut

    Ilość porcji: 6

    logo
    Wiosenna sałatka z serem camembert. Materiały prasowe / Hortex

    Bon appetit!