
Reklama.
Pasta al bianco
Jest prosta w wykonaniu, zawsze się udaje i dzieci kochają ją bardziej niż pizzę – oto pasta al bianco! Zrobisz ją z trzech składników i zajmie ci to maksymalnie 10 minut, czyli tyle, co ugotowanie makaronu. To autentyczny włoski przepis na danie, które jest świetne na lunch, obiad i kolację. A przy okazji - to najlepszy przyjaciel zapracowanych rodziców: zerowy wysiłek i gwarancja zjedzonego posiłku!Składniki na dwie porcje:
Sposób przygotowania:Makaron ugotuj al dente. W tym czasie na talerz przełóż masło. Odcedzony gorący makaron przełóż na talerz i wymieszaj z masłem, które pod wpływem temperatury się roztopi. Następnie posyp danie startym parmezanem lub serem grana padano. W wersji dla dorosłych możesz posypać je świeżo mielonym pieprzem. I gotowe!
Przepis zdradziła mi Karolina, która tak o nim opowiada: - Zajadałam się nim w dzieciństwie, przygotowywała go dla mnie moja babcia Włoszka. Teraz zajadają się nim dzieci moje i moich przyjaciół. A ja doceniam go za coś więcej niż tylko obłędny smak: Przygotowanie tego dania trwa tyle, co ugotowanie makaronu! Brzmi nieciekawie? To spróbujcie, będziecie zaskoczeni. I gwarantuję: na stałe zagości w waszym menu.
Może cię zainteresować: Nie wyrzucaj starych ziemniaków, są idealne na kluski. Najlepsze przecieraki jak u babci