Myśląc o zdrowiu i szczęściu naszych najbliższych, musimy wybierać produkty najwyższej jakości. Szczególną wagę przykładamy do żywienia najmłodszych dzieci.
Dlatego warto poznać tych, którzy stoją za jedną z największych marek produktów dla niemowląt.
Stefan Hipp należy do trzeciego pokolenia właścicieli marki, która nazwę wzięła od nazwiska założyciela. To rodzinna firma, która pierwsze produkty stworzyła z potrzeby wykarmienia własnych dzieci już na początku XX wieku.
HIPP od ponad 60 lat szerzy ideę rolnictwa ekologicznego. Jej właściciel wierzy, że tylko najwyższej jakości ekologiczne produkty są w stanie zapewnić zdrowy rozwój dzieciom.
Stefan Hipp stworzył na Warmii gospodarstwo, które jest kwintesencją wyznawanych przez niego wartości. W ciągu 20 lat przywrócił na tym terenie biologiczną równowagę. Zamienił wyjałowioną ziemię w żyzne pola dla marchwi i ziemniaków, zaprosił do lasów i na łąki zwierzęta, których nie było tu widać od lat.
A to wszystko dzięki odnowieniu warstwy próchniczej gleby, która jest dla niego esencją życia. Z tych 30 centymetrów ziemi wyrastają zdrowe warzywa, one regulują przepływ wody oraz dostarczają substancje odżywcze, niezbędne roślinom do wzrostu.
Stefan Hipp w wywiadzie tłumaczy, dlaczego jakość produktów jest dla jego firmy priorytetem. Jak idea rolnictwa ekologicznego wrosła w jego firmę oraz czy prowadzenie rodzinnego biznesu musi opierać się na zaufaniu?