Reklama.
Domowy sposób na niedojrzałe pomidory
Pomidory to bardzo wartościowe produkty. Zawierają witaminę C, która wzmacnia odporność, a także A i E, które korzystnie wpływają na kondycję skóry. Niezwykle ważny w pomidorach jest likopen — silny antyutleniacz o właściwościach neutralizujących wolne rodniki czy opóźniających procesy starzenia.To dowody, że pomidory warte są uwzględnienia w codziennej diecie. By za każdym razem jeść je z przyjemnością, nawet wtedy, gdy kupi się niedojrzałe pomidory, które mają mdły smak, wystarczy zastosować 12-godzinny trik babć.
Do papierowego pudełka z pomidorami należy włożyć świeże jabłko. W ciągu 12 godzin warzywa dojrzeją, a odpowiedzialny za to będzie etylen. Substancja ta przyspieszy dojrzewanie pomidorów, a dzięki temu staną się smaczniejsze, miększe i bardziej czerwone.