
Nie lubisz brukselki? Niestety, nie jesteś osamotniona. To warzywo, choć bardzo zdrowe, ma dość charakterystyczny smak, a gdy jeszcze źle ją przygotujesz – może być gorzka. Jest jednak jeden sprawdzony sposób, by brukselka smakowała naprawdę obłędnie. Znasz ten trik?
Jak gotować brukselkę, żeby nie była gorzka?
Problem jest jeden – jak przekonać się do jedzenia brukselki, gdy nie zasmakowała nam ona za pierwszym razem? Przede wszystkim warto ją poprawnie ugotować.Brukselka: przepis na pyszną brukselkę z piekarnika
Brukselkę (przepis na ½ kg) pokrój na połówki i przełóż do żaroodpornego naczynia. Powinno być na tyle duże, by główki nie stykały się ze sobą, wtedy na pewno upieką się równomiernie.Może cię zainteresować także: Nie tylko gotowany i z masłem. 5 (i więcej!) przepisów na obłędne dania z bobu
Źródło: ekogram.pl