
Reklama.
Diabeł tkwi w... butelce
Co przyrządzasz na śniadanie, jeśli chcesz mieć gwarancję, że twoje dziecko je zje śniadanie? Większość rodziców odpowie jednogłośnie - „Naleśniki!”. Dzieci je uwielbiają, ale nam często łatwiej, bo szybciej i bez brudzenia naczyń jest zrobić kanapkę niż brać się za przygotowywanie naleśników. A gdyby tak można było zrobić naleśniki bez brudzenia naczyń?
Co przyrządzasz na śniadanie, jeśli chcesz mieć gwarancję, że twoje dziecko je zje śniadanie? Większość rodziców odpowie jednogłośnie - „Naleśniki!”. Dzieci je uwielbiają, ale nam często łatwiej, bo szybciej i bez brudzenia naczyń jest zrobić kanapkę niż brać się za przygotowywanie naleśników. A gdyby tak można było zrobić naleśniki bez brudzenia naczyń?
Jak zrobić naleśniki?
Zapomnij o mikserze! Zamiast niego weź lejek i butelkę. Przygotuj składniki na ciasto naleśnikowe, a następnie wlej je do butelki. Pomocny będzie lejek. Teraz zakręć i potrząsaj do wymieszania składników. Tak przygotowane ciasto możemy wygodnie wylewać na rozgrzaną patelnię prosto z butelki.
Zapomnij o mikserze! Zamiast niego weź lejek i butelkę. Przygotuj składniki na ciasto naleśnikowe, a następnie wlej je do butelki. Pomocny będzie lejek. Teraz zakręć i potrząsaj do wymieszania składników. Tak przygotowane ciasto możemy wygodnie wylewać na rozgrzaną patelnię prosto z butelki.
Nadmiar ciasta możesz przechować w lodówce w zamkniętej butelce.