Fot. Materiały prasowe
Fot. Materiały prasowe
REKLAMA
SUBSTANCJE FITOODŻYWCZE
Aktywność substancji fitoodżywczych bywa w nich często nawet większa niż w świeżych warzywach. Na przykład beta karoten jest w tej formie bardziej przystępny dla organizmu. Również zawartość antyoksydantów w kukurydzy Bonduelle jest wyższa niż w świeżej. Chronią one nasze komórki przed negatywnym skutkiem oddziaływania wolnych rodników.
BEZPIECZEŃSTWO
Warzywa w puszkach są bezpieczne. Podlegają wielu badaniom i normom. Stanowią one zatem idealne źródło witamin i minerałów dla osób, które muszą szczególnie dbać o bezpieczeństwo posiłków np. dla kobiet w ciąży. Do tego puszki Bonduelle nie zawierają BPA (bisfenol A).
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Nie zawsze mamy dostęp do świeżych warzyw poza sezonem. Warzywa Bonduelle są pakowane bezpośrednio po zbiorach, dlatego zachowują pełnię wartości odżywczych. Kukurydzą czy Czerwoną Fasolą Bonduelle możemy cieszyć się przez cały rok. Stanowią wspaniały dodatek do sałatek czy też dań głównych.
WYGODA
Wielokrotnie nie spożywamy warzyw, gdyż nie mamy czasu ich przygotować. Z pomocą po ciężkim dniu pracy przychodzą nam gotowe do spożycia warzywa w puszkach. Ponadto, dzięki procesowi sterylizacji, warzywa w tej formie możemy zabrać ze sobą w długą podróż nie martwiąc się o utratę ich świeżości.
NATURALNOŚĆ
Produkty Bonduelle nie zawierają konserwantów. Dzięki procesowi sterylizacji, nie ma potrzeby dodawania do nich żadnych konserwantów. Możemy cieszyć się ich naturalnym smakiem. Dla przykładu, Kukurydza Złocista Bonduelle zawdzięcza swą słodycz specjalnej odmianie kukurydzy – jest więc sodka bez dodatku cukru.
Przepisy na dania z warzywami Gotowanymi Na Parze Bonduelle znajdziesz na blogu kulinarnym marki warzywneinspiracje.pl