
Reklama.
1. Coś na szybko, czyli nuggetsy
Nuggetsy to absolutny pewnik w wielu restauracjach: zarówno tych droższych, jak i tańszych. Zwykle trafia on do menu dziecięcego. Nie ukrywajmy, że rodzice łatwo i szybko mogą przygotować je w domu...
Nuggetsy to absolutny pewnik w wielu restauracjach: zarówno tych droższych, jak i tańszych. Zwykle trafia on do menu dziecięcego. Nie ukrywajmy, że rodzice łatwo i szybko mogą przygotować je w domu...
2. Coś okrągłego, czyli pizza
Hawajska czy margeritta? A może neapolitańska lub capriciosa? A może pizza z czekoladą i bananami? Często jest tak, że rodzice w ramach nagrody zabierają swoje dziecko na ucztę z pizzą w roli głównej.
Hawajska czy margeritta? A może neapolitańska lub capriciosa? A może pizza z czekoladą i bananami? Często jest tak, że rodzice w ramach nagrody zabierają swoje dziecko na ucztę z pizzą w roli głównej.
3. Coś owocowego, czyli pierogi z owocami
Z jagodami, z truskawkami, a może z wiśniami? Owocowe pierogi trafiają często do dziecięcego menu. I cieszą się tam dużym powodzeniem.
Z jagodami, z truskawkami, a może z wiśniami? Owocowe pierogi trafiają często do dziecięcego menu. I cieszą się tam dużym powodzeniem.
4. Coś nieoczywistego, czyli parówki
Jak to jest, że dzieci zwykle bardzo lubią parówki. Najlepiej z ketchupem i świeżym pieczywem, rzadziej z musztardą. Tymczasem dietetycy proszą o jedno: żebyśmy dokładnie sprawdzali skład parówek zanim podamy je dzieciom lub sami je zjemy.
Jak to jest, że dzieci zwykle bardzo lubią parówki. Najlepiej z ketchupem i świeżym pieczywem, rzadziej z musztardą. Tymczasem dietetycy proszą o jedno: żebyśmy dokładnie sprawdzali skład parówek zanim podamy je dzieciom lub sami je zjemy.
5. Coś uniwersalnego, czyli naleśniki
Mamy modę na naleśniki. Dookoła powstają naleśnikarnie serwujące naleśniki na słodko (z konfiturą, bitą śmietaną, białym serem, kremem czekoladowym...) i na ostro (z kurczakiem, z papryką, z szynką, z pomidorem i innymi dodatkami). Dzieci wybierają raczej te na słodko. Może dlatego, że można je podawać w różnych formach, zarówno jako rulon, jak i zwinięte w serwetkę lub udające pączki.
Mamy modę na naleśniki. Dookoła powstają naleśnikarnie serwujące naleśniki na słodko (z konfiturą, bitą śmietaną, białym serem, kremem czekoladowym...) i na ostro (z kurczakiem, z papryką, z szynką, z pomidorem i innymi dodatkami). Dzieci wybierają raczej te na słodko. Może dlatego, że można je podawać w różnych formach, zarówno jako rulon, jak i zwinięte w serwetkę lub udające pączki.