Płatki śniadaniowe o zdrowym składzie? To możliwe!

Artykuł PR-owy HELPA
03 marca 2022, 11:43 • 1 minuta czytania
Płatki śniadaniowe to szybka i prosta propozycja na śniadanie dla całej rodziny. Ale czy zdrowa? Niestety nie zawsze. W składzie płatków ze sklepowych półek można znaleźć m.in. cukier, aromaty czy sztuczne barwniki. Całe szczęście na rynku pojawia się NOWOŚĆ - płatki śniadaniowe firmy HELPA. To pierwsze takie ekologiczne płatki na rynku bez dodatku cukru, którego skład stanowi jedynie 100% zbóż, nic więcej!
Fot. materiały prasowe
Więcej ciekawych artykułów znajdziesz na stronie głównej

Dlaczego płatki HELPA są wyjątkowe?

W płatkach śniadaniowych dostępnych na rynku często znajdują się szkodliwe dla naszego zdrowia składniki. Mowa tutaj m.in. o cukrze ukrytym pod wieloma formami (np. cukier, glukoza, syrop glukozowy czy słód jęczmienny). Niekiedy znajduje się on na drugiej pozycji w składzie produktu! Poza szkodliwym cukrem w składzie płatków znaleźć też można: emulgatory poprawiające trwałość produktu, tłuszcze nasycone czy aromaty podbijające smak.  


Ale na rynku pojawiły się nowe płatki śniadaniowe od firmy HELPA. Co je wyróżnia? Przede wszystkim czysty skład, w który wchodzi 100% zbóż, nic więcej! Płatki nie zawierają dodatku cukru, aromatów czy barwników. Nie zawierają także kukurydzy, tak powszechnej w płatkach śniadaniowych. Mimo to są pyszne i bardzo chrupiące!

Ponad to, płatki HELPA to świetny wybór dla tych, którzy stawiają na najwyższą jakość produktu. Wszystkie oferowane płatki bowiem są jakości ekologicznej, czyli nie zawierają szkodliwych pozostałości i z pestycydów i środków ochrony roślin. Dlaczego warto wybierać żywność ekologiczną?

Jedną z najważniejszych różnic pomiędzy żywnością ekologiczną a konwencjonalną jest brak glifosatu w tej pierwszej. Jest to składnik najpopularniejszego aktywnego herbicydu nieselektywnego na świecie. Spożywanie glifosatu wraz z żywnością może skutkować nietolerancjami pokarmowymi, alergiami, rozwojem celiakii, cukrzycy, upośledzeniem płodności i rozwojem nowotworów - mówi Anna Różyk, dietetyczka i współzałożycielka firmy HELPA.

Warto wspomnieć o tym, że firma HELPA to owoc pracy dwóch mam - lekarza i dietetyka, których marzeniem było umożliwienie mamom dostępu do naturalnej żywności. Dlatego wybierając płatki HELPY masz pewność, że wspierasz polską rodzinną firmę z jasną wizją, nastawioną na zdrowie całej rodziny.

W ofercie HELPY znajdziesz aż cztery rodzajów płatków:

Z czym jeść płatki?

Możliwości jest naprawdę wiele! Można jeść je z mlekiem lub napojem roślinnym, na ciepło lub na zimno. Poza tym z jogurtem, posypać nimi ulubioną kaszkę… lub po prostu zdrowo pochrupać solo!

Pomysł na zdrowe śniadanie

Płatki śniadaniowe HELPA to świetny pomysł na szybkie śniadanie dla całej rodziny. To także wybór dla tych, którzy stawiają najwyższą jakość i zdrowie najbliższych na pierwszym miejscu.