W tych restauracjach zjesz jak król za pół ceny! To ostatnia szansa, by wziąć udział w akcji

Sandra Skorupa
To ostatni dzwonek, by wziąć udział w najpopularniejszym wydarzeniu kulinarnym w Polsce i zjeść nawet 50 proc. taniej. Restaurant Week oferuje pobyt w najbardziej autorskich restauracjach z całej Polski. Najlepsi szefowie kuchni przygotowują wyśmienite posiłki, a szeroki wybór lokali sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie. To świetny pomysł, by na kulinarnej przygodzie spędzić romantyczny wieczór, weekend ze znajomymi czy wolny czas z rodziną.
Tutaj zjesz jak król za pół ceny. Restaurant Week 2020 fot. Unsplash

Restaurant Week 2020 – na czym polega?

Restaurant Week 2020 to ogólnopolski festiwal kulinarny. Trwa od 17 czerwca do 5 lipca 2020 roku. Polega na dokonaniu rezerwacji w dogodnej dla siebie restauracji w określony dzień i o określonej godzinie.

Za udział płaci się jedynie 49 zł za osobę, niezależnie od wyboru lokalu czy menu. Goście otrzymują przystawkę, danie główne i deser, a do picia darmowy koktajl Martini Fiero & KINLEY tonic water i Coca-Colę. Czas rezerwacji to 90 minut, zatem bez trudu zdążycie nacieszyć się smakami. Stoliki warto rezerwować wcześniej, bo szybko się wyprzedają i nic dziwnego, bo ceny i oferty są naprawdę atrakcyjne.


Restaurant Week – gdzie i jakie restauracje?

W tegorocznej edycji Restaurant Week rezerwacji można dokonać w 14 regionach i miastach Polski. Do wyboru są:
– Białystok
– Karków
– Łódź
– Lubelskie
– Podhale
– Poznań
– Rzeszów
– Silesia
– Szczecin
– Toruń
– Trójmiasto
– Warmia i Mazury
– Warszawa
– Wrocław.

Największą liczbą restauracji w ramach Restaurant Week dysponuje aktualnie Warszawa. W stolicy można wybierać spośród 83 lokali. Stoliki bookować można na godziny:
– 12:30
– 14:15
– 16:00
– 17:45
– 19:30
– 21:15.

Zmiany daty, godziny, a nawet lokalu w ramach można dokonywać za darmo, jednak stoliki na następny dzień w ramach festiwalu można rezerwować tylko do godziny 20:00.