Aksamitne, miękkie i piekielnie pyszne. Tylko metodą 6-6-6 ugotujesz idealne jajko
Większość z nas je uwielbia. Z majonezem, farszem lub w sałatce. Ich gotowanie wydaje się banalnie proste, jednak często okazuje się, że „coś jest nie tak”. Wiemy, jak sprawić, by jajko było idealne i piekielnie pyszne.
Problemem bywa też obieranie. Kiedy jajka są bardzo świeże, często ze skorupką odchodzi również znaczna część białka. Na każdą z tych trudności jest jeden prosty sposób. Działa niezawodnie.
Metoda 6-6-6
Po wyciągnięciu jajek okazuje się, że skorupka jest w całości – nie popękana, odchodzi idealnie, a wnętrze ma dokładnie taki kolor i konsystencję jak powinno. Nawet smakują, nieco inaczej. Smacznego!
Źródło: foodunderpressure.comMoże cię zainteresować: Większość z nas popełnia ten błąd przy gotowaniu bobu. Mało osób wie, jak go dobrze przygotować