Obłędne fasolowe brownie z malinami i z… dodatkiem herbaty!

Przepis na fasolowe brownie z malinami.
Przepis na fasolowe brownie z malinami. materiały prasowe
Przepis na wegetariańskie i bezglutenowe ciasto. Mmm... jest pyszne!

Brownie z malinami z polewą z dodatkiem herbaty
Składniki:



Ciasto:
- puszka czerwonej fasoli
- 2 jajka
- 2 łyżki ksylitolu
- 4 łyżki gorzkiego kakao
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżka oleju kokosowego

Dekoracja:
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
- 150 gramów świeżych malin
- 3 łyżki liściastej Ahmad Tea London Pure Green

Sos malinowy:
- 150 g świeżych malin
- 1 łyżeczka cytryny
- 1 łyżka cukru pudru
Sposób przygotowania:
1. Dobrze opłucz i odsącz fasolę
2. Wszystkie składniki wrzuć do miski
3. Zblenduj je na gładką masę (czynność powinna zająć ok. 5 minut… by nikt nie domyślił się później, że je ciasto z fasoli)
4. Przelej masę do formy
5. Ciasto piecz w 180 stopniach przez 45 minut
6. Odstaw do przestygnięcia

Dekoracja:
1. Zblenduj liście zielonej herbaty
2. Roztop tabliczkę gorzkiej czekolady w kąpieli wodnej
3. Do płynnej formy dodaj rozdrobnione liście herbaty
4. Polewę rozprowadź po wierzchu ciasta i udekoruj je świeżymi malinami – jedna przy drugiej

Sos malinowy:
1. Do miski wsyp cukier puder, dodaj sok z cytryny oraz maliny
2. Zblenduj wszystko na gładką masę

Smacznego!
POLUB NAS NA FACEBOOKU
Trwa ładowanie komentarzy...