Pomysł na... wiosenną sałatkę z białą fasolą i kozim serem

Fot. Materiały Prasowe
Fot. Materiały Prasowe
Za oknem powoli widać pierwsze oznaki wiosny. Mnie słoneczna pogoda skłania do kuchennych eksperymentów, często tych najprostszych, aby móc rozkoszować się tą piękną pogodą. Dziś polecam wam ekspresową sałatkę pełną wiosennych aromatów.

Składniki:
1 puszka Białej fasoli Cannellini Gotowane Na parze Bonduelle
1 opakowanie szpinaku
1 cebula
2 ząbki czosnku
kozi ser
garść oliwek
3 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz
garść świeżego lubczyku
3 kromki ulubionego chleba


Czy wiesz, że...
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku.

Przygotowanie:
1. Chleb kroimy w drobną kostkę i smażymy na suchej patelni aż będzie chrupki.
2. Szpinak, fasolę, kozi ser, cebulę w piórach i oliwki mieszamy tuż przed podaniem. Całość polewamy sosem z oliwy, czosnku, ziół i posiekanego lubczyku oraz posypujemy grzankami.

Smacznego!

Przepisy na dania z warzywami Gotowanymi Na Parze Bonduelle znajdziesz na blogu kulinarnym marki warzywneinspiracje.pl

POLUB NAS NA FACEBOOKU

Trwa ładowanie komentarzy...