Pikantna zupa z soczewicy? Jestem na tak

Fot. Materiały Prasowe
Fot. Materiały Prasowe
Znana od wieków soczewica wraca do łask dzięki walorom zarówno zdrowotnym, jak i smakowym. Jest to jedna z najstarszych roślin strączkowych, a repertuar dań, które możemy z niej przygotować jest bardzo bogaty. Z powodu wysokiej zawartości białka, zalecana jest w diecie wegetariańskiej. Lista wszystkich dobroczynnych składników tej rośliny jest jednak o wiele dłuższa. Jednym ze sposobów na jej przyrządzenie jest pyszna zupa!

Składniki:
1 puszka Soczewicy Gotowane Na parze Bonduelle
2 szklanki bulionu warzywnego
1 marchewka
1 por (tylko biała część)
1/2 żółtej papryki
1/2 czerwonej papryki
1 cebula
1 mała papryczka chili
świeże zioła
sól i pieprz
oliwa z oliwek


Przygotowanie:
1. Posiekaną cebulę i papryczkę chili szklimy na maśle.
2. Dodajemy soczewicę i drobno pokrojone pozostałe warzywa. Smażymy wszystko na wolnym ogniu około 10 minut, ciągle mieszając.
3. Całość zalewamy bulionem i gotujemy około 30 minut pod przykryciem.

Smacznego!

Przepisy na dania z warzywami Gotowanymi Na Parze Bonduelle znajdziesz na blogu kulinarnym marki warzywneinspiracje.pl

POLUB NAS NA FACEBOOKU

Trwa ładowanie komentarzy...